Luisteren en tekenen tegelijk: hoe doen wij dat?

Luisteren en tekenen tegelijk: hoe doen wij dat? 

Als visual harvester hebben we de kunst van het luisteren, samenvatten én tekenen in de vingers. “Maar hoe doen jullie al die dingen tegelijk?”, het is een vraag die we héél vaak krijgen. Het antwoord: door onze oren te spitsen.

We luisteren echt naar alles. Uiteraard naar de informatie die jouw deelnemers delen. Maar er is meer:

  • Wat wordt er niet gezegd – bewust of onbewust?
  • Hoe wordt informatie onthaald – welke reacties en emoties volgen?
  • Welke info is belangrijk om later uitgebreider op terug te komen?

Kapstokken voor jouw beelden

De kunst is om jouw input om te zetten in visuele taal. In een boodschap die bij iedereen blijft hangen. Daarom werken we met eenvoudig herkenbare beelden. Een idee wordt een gloeilamp, een beweging een golf, een kracht een gewicht­heffer, …

Handige kapstokken zijn:

  • Verbanden

Elk verhaal heeft wel ergens een oorzaak en gevolg, een probleem en een oplossing, … Aan ons om die verbanden zichtbaar te maken: zo krijgt je visuele oogst structuur.

  • Metaforen

Gebruiken deelnemers beeldende uitdrukkingen, zoals ‘het pad naar succes’, ‘van rups naar vlinder’ of ‘hindernissen overwinnen’? Dan gebruiken we die metafoor als container voor je inhoud.

  • Thema’s

Uiteraard kennen we altijd vooraf het onderwerp én doel van je bijeenkomst. Dus letten we extra op wat daarrond komt bovendrijven. Is het thema ‘innovatie’? Dan rinkelt er bij ons een belletje zodra er iets nieuws of vernieuwends aan bod komt.

En een goede voorbereiding is natuurlijk alles. Daarom maken we ons vooraf al jouw afkortingen en acroniemen eigen. Zo verslikken we ons tijdens de meeting niet in jouw lettersoep en zijn we meteen mee met wat we horen. Dat zetten we om in krachtige beelden die je deelnemers helpen om de info te begrijpen en onthouden.