Sterk leiden met beelden

Laden Workshops & opleidingen

« Alle Workshops & opleidingen

  • Dit evenement is voorbij.

Sterk leiden met beelden

29 november 2019 | 09:00 - 17:00

4 inspirerende workshops bij Urban City in Antwerpen

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat weten we al langer.

We werken in een snelle en visuele wereld. We ‘swipen’ en scrollen met een ‘span of attention’ die korter is dan een goudvis waardoor het alsmaar moeilijker wordt om de aandacht te  vast te houden van je publiek tijdens vergaderingen, presentaties, trainingen… .

Versterk daarom jouw communicatievaardigheden en teken jezelf en/of je team naar de top.

Voor wie?

Voor startende ‘visualisten’ en ervaren ‘visueel evangelisten’.

Kies de workshop die bij jouw ervaring past en stap buiten met nog meer praktische tools en tips.

Programma

Voormiddag: 09:00 – 12:30

Workshop 1: Zakelijk tekenen, de basis

(voor beginners of opfrissers)

Deze workshop richt zich naar alle professionals die geloven in de kracht van tekeningen op het werk. Je leert de tien basistechnieken die je nodig hebt om visueel te communiceren en waarmee je meteen aan de slag gaat.

We beloven je dat tekentalent geen vereiste is. Het gaat immers niet om tekenen maar om communicatie.

Workshop 2: Beter samenwerken met tekeningen (deel 1)

Deze zomer namen we als team deel aan inspirerende opleidingen over ‘the collaboration code’ van MG Taylor waar we onze kennis en ervaring in visueel faciliteren nog verder verdiepten. En deze inzichten delen we graag met jullie.

Praktische modellen en tools die teams aan het denken, en werken zetten, die interactie en resultaat bevorderen, testen we in levende lijve uit. Zo heb je een rugzak vol inspiratie en technieken om je volgende workshop of meeting nog effectiever te maken.

Namiddag: 13:30 – 17:00

Workshop 3: Verrijk je visuele woordenschat

Herken je de ‘drawers block’? Je weet wat je wil vertellen maar vindt er niet meteen de beelden bij? Dan is dit iets voor jou.

Tijdens deze workshop vul je een boekje vol met iconen, symbolen en metaforen… jouw eerste hulp bij gesprek aan inspiratie. Zodat je gewapend bent voor de toekomst.

Workshop 4: Nog beter samenwerken met tekeningen (deel 2)

Ook in de namiddag delen we opnieuw graag onze ervaringen, tools en modellen om succesvolle en creatieve samenwerking te bevorderen.

De voor –en de namiddag over dit onderwerp zijn aanvullend qua inhoud dus je kan gerust beide sessies volgen als je helemaal gebeten bent door dit thema.

Doctor’s hours

Wil je doorheen de dag graag één op één advies of feedback van een ervaren rot in het vak?

Grijp je kans en boek een consultatie waarop we graag je vragen beantwoorden en feedback geven.

Breng zeker wat van je werk mee als je graag persoonlijke tips wenst.

Trainers

Martine Vanremoortele

Martine startte 10 jaar geleden met Visual Harvesting. Als graphic recorder en facilitator werkte Martine voor vele bedrijven, organisaties en overheden in binnen- en buitenland.  Ze is vaste trainer bij IFBD en HRDacademy.

Martine is een veelgevraagd facilitator, een trainer die met oneindig veel inzet, passie en plezier haar kunnen deelt, een ondersteunende, krachtige en professionele sparring partner voor andere facilitators en een gepassioneerd ondernemer met een non-conformistische en nieuwsgierige inborst.

Ondertussen hebben meer dan 800 mensen deelgenomen aan Martine’s opleidingen waarbij ze de deelnemers ondersteunt in hun zoektocht naar een eigen visuele aanpak en toepassingsgebieden.

Axelle Vanquaillie

Axelle werkt sinds 10 jaar als Consultant, coach en trainer in diverse organisaties. In 2011 ontdekte ze de kracht van het visueel faciliteren en visueel coachen.

Onder het motto ‘hoe uitdagender, hoe liever’, vertaalt Axelle organisatieverhalen en strategie naar tekeningen die in één oogopslag verhelderen. Ze luistert, denkt mee en visualiseert de strategie van een bedrijf in een tekening die engageert, inspireert, focus brengt en communiceert.

Haar missie? Tekeningen aan de macht helpen in elke organisatie om op die manier succesvol te ondernemen en te innoveren.

Kristof Braekeleire

Van kinds af aan wilde Kristof striptekenaar worden, maar ergens onderweg geraakte hij verstrikt in de technologie sector. Op een dag stootte hij op een team van mensen dat klanten hielp met hun strategische vraagstukken door op de muur te tekenen. Hij besloot dat team te vervoegen en ontwikkelde zo zijn grafische facilitatie vaardigheden.

Kristof is een in Silicon Valley opgeleide visual facilitator met 20 jaar ervaring in technologie & business transformatie. Hij hielp tal van bedrijfsleiders en beslissingsnemers met het bouwen van visie en aangepaste strategieën, vaak rond digitalisering, innovatie en culturele verandering.

Praktisch

Deelnameprijs

450€ (excl. 21% btw)

Taal

De vier workshops worden gegeven in een combinatie van het Nederlands en het Engels zodat ook Engelstalige visuele leiders kunnen deelnemen.

See all this information in English

Locatie & bereikbaarheid

Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen

www.urbancity.be

Openbaar vervoer

Aan het station Antwerpen Centraal kan je om de 10 min bus 17 | UZA – Centraal Station – Brouwersvliet nemen die elke 10 minuten naar het Felixpakhuis rijdt, op 170 m van Urban City (15 min. reistijd).

Parkeren

Op 130 m stappen van Urban City vind je Q-Park Godefriduskaai, Zeevaartstraat 11, 2000 Antwerpen.

Ontvangst & lunch

Ontvangst om 08:45 uur
Start om 9:00 uur
Einde om 17:00 uur

We zorgen voor alle nodige materialen. Voorkennis is niet nodig. En voor wie wel enige ervaring heeft, er is meer dan voldoende nieuwe inspiratie en uitdaging.

En vooral: iedereen gaat met praktisch bruikbaar materiaal naar huis.

Thee, koffie, koele drankjes zijn de hele dag beschikbaar en er wordt een lichte middaglunch voorzien.

Kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine en middelgrote onderneming of als vrij beroep inschrijven voor onze opleidingen met 30% tot 40% korting. Alle info hiervoor krijg je per mail na je inschrijving.

Inschrijven

Inschrijven - Sterk leiden met beelden
Bezig met versturen

Kies aan welke workshops je wil deelnemen

Inschrijven - Sterk leiden met beelden - Keuze workshops voor deelnemers
Voor sommigen is dit dubbel, maar sommige deelnemers vulden dit nog niet in.
Bezig met versturen

Gegevens

Datum:
29 november 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
workshops & opleidingen Categorieën:
, ,

Organisator

Visual Harvesting
Telefoon:
+32(0)3 293 26 79
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Urban City
Ankerrui 9 | 2000 | Antwerpen + Google Maps
Bekijk de site van Locatie