Visual Storytelling in Business | Online Masterclass

Laden Workshops & opleidingen

« Alle Workshops & opleidingen

  • Dit evenement is voorbij.

Visual Storytelling in Business | Online Masterclass

08 juni 2020 | 20:00 - 15 juni 2020 | 21:00

Jouw verhaal in beelden

Heb jij meer dan ooit nood aan het duidelijk maken van jouw businessverhaal? Wil je dat mensen echt snappen wat jij kan en doet?

Droom je ervan om een blijvende indruk achter te laten bij je volgende pitch of presentatie? Wat als jij je verhaal zelf in leuke en begrijpelijke beelden zou kunnen gieten?

In deze online cursus krijg je een combinatie van 75′ video-instructies en live-feedbackmomenten die je stap voor stap begeleiden naar jouw eigen unieke presentatie.

Wat?

75′ videocursus en oefeningen + 5 online avondsessies met live feedback en instructies.

De twee coaches Martine Vanremoortele & Peter Perceval leren je in deze interactieve workshop hoe je een helder (business)verhaal kan neerzetten door te tekenen.

Storytelling en tekenen worden op een eenvoudige manier gecombineerd, zodat de visuals de inhoud extra slagkracht geven.

Aan het einde van deze cyclus kan je de proef op de som nemen want dan kan je jouw verhaal met illustraties aan de groep presenteren.

Voor wie?

Je hoeft geen Picasso of Tuymans te zijn om iets te hebben aan deze opleiding. Integendeel zelfs: hoe minder academische vorming je hebt op het vlak van tekenen, hoe vrijer je bent in het vertalen van je ideeën, hoe origineler het resultaat.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de vorm, ook de inhoud van je verhaal moet op punt staan om je publiek te overtuigen.

Met een visueel verhaal ga je in elk geval het gevreesde syndroom van “death by powerpoint” tegen, waar al zoveel schitterende ideeën schipbreuk op hebben geleden.

Resultaat?

We werken met elke deelnemer aan zijn of haar individuele case. Tijdens een aantal interactieve oefeningen in de online-sessies krijg je de kans om de helderheid en de aantrekkingskracht van je verhaal te testen en bij te stellen.

Op zich is dat al een echt leermoment over hoe levensvatbaar jouw (business)verhaal eigenlijk is.

Aan het einde van de opleiding is er een presentatiemoment waarop je jouw verhaal aan de groep en aan de coaches kan voorstellen en waarop je korte feedback krijgt, zodat je meteen verder aan de slag kan.

Praktisch

Deze online Masterclass gaat door op 5 avonden van 8 tot 15 juni, telkens van 20u00 tot 22u00.

  • Maandag 8 juni
  • Dinsdag 9 juni
  • Woensdag 10 juni
  • Donderdag 11 juni
  • Maandag 15 juni

 

Na je inschrijving krijg je meer informatie over hoe je je live kan deelnemen aan deze Masterclass.

Deelnameprijs

€ 695 excl. 21% BTW voor de 5 online sessies.

Kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine of middelgrote onderneming inschrijven voor onze opleidingen met 20% tot 30% korting.

Voor beide bedraagt vanaf 1 januari 2020 het maximale steunplafond 7.500€ per jaar.

Alle info over hoe je van deze korting kan genieten, ontvang je na je inschrijving.

Workshopbegeleiders

Altijd met stift in de handen

 

Eind 2009 gaf Martine een wending aan haar loopbaan in communicatie en startte met Visual Harvesting.

Ze helpt mensen hun verhaal te vertellen met beelden. Ze werkt voor de CEO die de waarden van zijn organisatie wil scherpstellen, voor teams in innovatietrajecten die hun ideeën willen pitchen, voor reclamebureaus die een originelere aanpak willen om hun concepten voor te stellen, voor de kwaliteitsverantwoordelijke die het hele kwaliteitssysteem op een eenvoudige en toegankelijke manier wil uitleggen aan multiculturele arbeiders, …

Martine is een veelgevraagd facilitator, een trainer die met oneindig veel inzet, passie en plezier haar kunnen deelt, een ondersteunende, krachtige en professionele sparring partner voor andere facilitators en een gepassioneerd ondernemer met een non-conformistische en nieuwsgierige inborst.

Ondertussen namen meer dan 400 mensen deel aan haar workshops, waar ze haar passie voor visueel denken deelt. Ze ondersteunt de deelnemers in hun zoektocht naar een eigen visuele aanpak en toepassingsgebieden.

Inspirerend verteller en schrijver

 

Peter weet hoe je mensen inspireert, laat luisteren en vooral overtuigt en kan dit op een hele vlotte manier overbrengen.

En hij brengt het ook zelf in praktijk door te spreken voor grote groepen, met name op TEDx-conferenties in binnen-en buitenland: zie www.inspiringspeech.be

Peter werkte 15 jaar voor radio en televisie als redacteur en scriptschrijver. Daarnaast bewerkte en vertaalde hij voor theater toneelstukken van Aristophanes, Molière, Marivaux, Racine, Shakespeare, Mamet, Tennessee Williams en Arthur Schnitzler.

Sinds 1997 heeft hij zijn eigen productiehuis voor comedyshows, 3Pees. Daarvoor schreef, regisseerde en produceerde hij al meer dan 50 theatervoorstellingen.

 

In juni 2015 bracht hij zijn eerste boek uit. De Hollywoodfactor is zijn veelbesproken debuut als detectiveschrijver.

Inschrijven

Inschrijven - Visual storytelling Online Masterclass - 8 tot 15 juni 2020
Bezig met versturen

Gegevens

Begin:
08 juni 2020 | 20:00
Einde:
15 juni 2020 | 21:00
workshops & opleidingen Categorieën:
,

Organisator

Visual Harvesting
Telefoon:
+32(0)3 293 26 79
Site:
www.visualharvesting.com