Visual Storytelling in Business | 2-daagse opleiding

Laden Workshops & opleidingen

« Alle Workshops & opleidingen

  • Dit evenement is voorbij.

Visual Storytelling in Business | 2-daagse opleiding

17 maart 2021 - 18 maart 2021

Visual Storytelling in Business

Je wil je een plan voorstellen, resultaten delen, aanzetten tot aktie, een idee pitchen… Je opent je computer. Je begint snel aan een presentatie. PowerPoint is je beste vriend. Maar is dat wel zo? Mensen zitten niet echt te wachten op alweer veel slides en bulletpoints.

Het is niet zo makkelijk om aandacht te trekken en te houden. Zeker nu niet als je publiek al zoveel uren doorbrengt voor de computer met het bekijken van online presentaties. En je boodschap komt dikwijls niet tot zijn recht.

In deze workshop maken we samen van je boodschap een meeslepend verhaal en we kijken naar de beste vormen om dit bij jouw publiek te brengen.

Met goedgekozen beelden kan je publiek je verhaal gemakkelijk onthouden en navertellen. Met een visueel verhaal ga je in elk geval het gevreesde syndroom van “death by powerpoint” tegen, waar al zoveel schitterende ideeën schipbreuk op hebben geleden.

Ga voor “ja”: geef jouw businessverhaal grotere impact, laat beeld en verhaal samen komen

✓ Transformeer je argumenten in een meeslepend verhaal
✓ Leer concreet zijn en teken je eigen storyboard
✓ Maak jouw eigen verhaal in een interactieve workshop
✓ Overtuig met de kracht van het beeld
✓ Presenteer en ervaar de impact van je verhaal

Wat mag je verwachten?

Op een ontspannen manier experimenteren, tekenen, spelen met beelden en tegelijk jouw verhaal helder en krachtig krijgen zodat je klaar bent voor je bijeenkomsten en vergaderingen.

Je kent je kernboodschap. Je weet waar je publiek van wakker ligt en hoe je hen inspireert en raakt. Je hebt inzicht in verhaalstructuren. Je kent de formule en ingrediënten van een goed verhaal.

Je vertelt waar je voor staat, wat je te bieden hebt en wat jouw boodschap zo uniek maakt. Je hebt een goed overzicht van visualisatiemogelijkheden. Je weet welke beelden jouw verhaal versterken. En je weet via welke kanalen je jouw verhaal het beste verspreidt.

Twee topcoaches Martine Vanremoortele Peter Perceval leren je in een interactieve workshop hoe je een helder (business)verhaal kan neerzetten door te tekenen.

De workshop is praktisch en doelgericht. Er wordt individueel en in kleine groepen gewerkt.

Storytelling en tekenen worden op een eenvoudige manier gecombineerd, zodat de visuals de inhoud extra aantrekkelijk en makkelijk te onthouden maken.

Aan het einde van de tweede dag kan je de proef op de som nemen want dan kan je jouw verhaal met beelden aan de groep presenteren.

Praktisch

Prijs: € 977 excl. 21% BTW voor de 2 dagen

Deze opleiding gaat door op 17 en 18 maart 2021 van 09u00 tot 17u00 bij:

The Floor
Grote Steenweg 91
2600 Antwerpen (Berchem)

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Voor de deur is de tramhalte ‘Driekoningen’. Trams 7 en 15 stoppen hier.
Treinstation Antwerpen-Berchem is op 15 minuten wandelafstand van The Floor.
Parkeren
The Floor ligt op 400 meter van afrit 4 (Berchem) op de ring van Antwerpen. Er zijn betaalde parkeergelegenheden in de omliggende straten (maximaal € 3,70 per dag).

Kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine of middelgrote onderneming inschrijven voor onze opleidingen met 20% tot 30% korting. Je kan maximaal € 7.500 steun per jaar ontvangen.

Alle info over hoe je van deze korting kan genieten, ontvang je na je inschrijving.

Wat deelnemers vertellen

U hoeft ons niet te geloven…

Enthousiaste deelnemers over onze opleiding “Visual Storytelling”

Na een paar uitverkochte edities van deze workshop, kregen we erg mooie feedback van de deelnemers. Dat geeft ons alvast heel veel goesting voor de volgende tweedaagse. En u?

  • “Een verfrissende trigger” | Yvonne, coach-trainer
  • “Een krachtige tool om te overtuigen” | Nathalie, marketing-researcher
  • “Je leert je verhaal brengen op een manier die je publiek raakt en bijblijft.” | Lesley, opleidingsverantwoordelijke
  • “Afgelopen zaterdag meteen de proef op de som genomen, met de beelden en het verhaal uit de workshop een training gestart en het effect was onmiskenbaar positief” | Anja, coach-trainer
  • “Ik had niet verwacht een quasi afgewerkte presentatie te hebben na slechts 2 dagen!” | Ellen, veiligheidsconsulent
  • “De combinatie van woord en beeld maakt de opleiding echt bijzonder.” | Christine, klantencommunicatie
  • “Spijtig dat het maar 2 dagen duurde.” | Bart, bedrijfscommunicatie

 

U ziet het: u hoeft ons niet te geloven op ons woord. De deelnemers die het al meegemaakt hebben, weten het best wat zij aan de workshop hebben gehad.

Workshopbegeleiders

Martine Vanremoortele

Altijd met stift in de handen

 

Eind 2009 gaf Martine een wending aan haar loopbaan in communicatie en startte met Visual Harvesting.

Ze helpt mensen hun verhaal te vertellen met beelden. Ze werkt voor de CEO die de waarden van zijn organisatie wil scherpstellen, voor teams in innovatietrajecten die hun ideeën willen pitchen, voor reclamebureaus die een originelere aanpak willen om hun concepten voor te stellen, voor de kwaliteitsverantwoordelijke die het hele kwaliteitssysteem op een eenvoudige en toegankelijke manier wil uitleggen aan multiculturele arbeiders, …

Martine is een veelgevraagd facilitator, een trainer die met oneindig veel inzet, passie en plezier haar kunnen deelt, een ondersteunende, krachtige en professionele sparring partner voor andere facilitators en een gepassioneerd ondernemer met een non-conformistische en nieuwsgierige inborst.

Ondertussen namen meer dan 750 mensen deel aan haar workshops, waar ze haar passie voor visueel denken deelt. Ze ondersteunt de deelnemers in hun zoektocht naar een eigen visuele aanpak en toepassingsgebieden.

Peter Perceval

Inspirerend verteller en schrijver

 

Peter weet hoe je mensen inspireert, laat luisteren en vooral overtuigt en kan dit op een hele vlotte manier overbrengen.

En hij brengt het ook zelf in praktijk door te spreken voor grote groepen, met name op TEDx-conferenties in binnen-en buitenland: zie www.inspiringspeech.be

Peter werkte 15 jaar voor radio en televisie als redacteur en scriptschrijver.

Daarnaast bewerkte en vertaalde hij voor theater toneelstukken van Aristophanes, Molière, Marivaux, Racine, Shakespeare, Mamet, Tennessee Williams en Arthur Schnitzler.

Sinds 1997 heeft hij zijn eigen productiehuis voor comedyshows, 3Pees. Daarvoor schreef, regisseerde en produceerde hij al meer dan 50 theatervoorstellingen.

In juni 2015 bracht hij zijn eerste boek uit. De ‘Hollywoodfactor’ is zijn veelbesproken debuut als detectiveschrijver.

Daarna volgde in 2017 ‘Clownkiller’.

Inschrijven

Inschrijven 2021 - Visual Storytelling in Business
Ik ben er graag bij op *
Bezig met versturen

Graag een vervolg?

Gegevens

Begin:
17 maart 2021
Einde:
18 maart 2021
workshops & opleidingen Categorieën:
, ,

Organisator

Visual Harvesting
Telefoon:
+32(0)3 293 26 79
Bekijk de site van Organisator

Locatie

The Floor
Grote Steenweg 91 | 2600 | Antwerpen (Berchem) + Google Maps
Bekijk de site van Locatie