Visueel Faciliteren | 3 online Zoom workshops

Laden Workshops & opleidingen

« Alle Workshops & opleidingen

 • Dit evenement is voorbij.

Visueel Faciliteren | 3 online Zoom workshops

16 februari 2021 | 10:00 - 02 maart 2021 | 12:00

Visueel Faciliteren

Wat?

Wil je ook leren visueel faciliteren? In ons virtueel opleidingsprogramma van drie halve dagen gaan we in op zowel het visuele als het faciliterende aspect van visueel werken.

Waarom?

Visualisatie brengt structuur in je werk en houdt de aandacht scherp van de mensen die je betrekt bij je (online) vergaderingen. Even wat schetsen helpt om de essentie te ‘zien’ of te laten zien. Het maakt het hele proces makkelijker.

Dezelfde technieken helpen je ook bij de voorbereiding van je activiteiten. Je ziet sneller (samen) het grote verhaal en kan makkelijker beslissen wat je wil behouden of niet in je verhaal of overleg.

Hoe?

Tijdens deze online opleiding leren we technieken die dat proces helpen. We leren je vragen stellen, om de vergadering te faciliteren. Het helpt de deelnemers naar elkaar te luisteren en te focussen op wat echt belangrijk is. Maar de technieken versnellen en verbeteren ook je eigen denkproces.

We oefenen met enkele eenvoudige, zeer effectieve modellen en technieken. Vragen zoals: “wat is de kern van de zaak”, “wat willen we eigenlijk overbrengen”, “zijn we het eens”, “wat willen we het publiek onthoudt” en “waarom is dat belangrijk?” En na de oefening, bespreken we hoe het voelde voor zowel de deelnemers als de facilitator.

Onze visuele facilitatietechnieken zijn niet alleen handig tijdens je overleg, maar even goed bij de voorbereiding van bijvoorbeeld presentaties, lessen of vergaderingen, artikels, blog/vlogs, boeken, beleids- of ondernemingsplannen en commerciële voorstellen.

Dit aanbod is online en wordt gespreid over drie halve dagen, met telkens een week tussen. Dit om je de kans te geven te oefenen met de praktische modellen en tools en om meer uit jezelf te halen.

Tijdens de sessie zien we hoe de technieken werken, proberen ze samen uit en geven elkaar constructieve feedback.

Wat leer je?

 • Je krijgt inzicht in waar en wanneer je visuele facilitatietechnieken kan inzetten.
 • Je krijgt een reeks handige sjablonen (templates) voor visuele facilitatie.
 • Je leert welke vragen je wanneer kan stellen (hoe kan je dieper graven, hoe kan je tot een hoger niveau komen).
 • Je leert hoe je zelf een framework kan maken op maat van jouw behoeften.
 • Je leert structuur te brengen in je werk door eenvoudige visualisaties (goed voor voorbereiding, interactie en communicatie).

Resultaat

 • Je bent beter voorbereid op je vergaderingen en communicaties.
 • Je houdt controle over de boodschap die je wil overbrengen.
 • Je ziet sneller de essentie van wat je wil vertellen.
 • Je houdt de aandacht van je publiek erbij.
 • Je hebt een reeks modellen en sjablonen achter de hand die werken in de meest uiteenlopende situaties.

Na de workshops

Na de opleiding kan je een sessie voor persoonlijke feedback en coaching boeken. Heel handig als je al wat gewerkt hebt met de verschillende mogelijkheden en hier of daar toch nog vast loopt.

Of als je weer net een stapje verder wil gaan in je professioneel gebruik van de aangeleerde technieken. Je boekt een afspraak op een moment dat het voor jou het beste past. Dit kan tot een maand na de laatste opleidingsdag.

De trainer / workshopbegeleider

Kristof Braekeleire

Kristof tekent al heel zijn leven, maar koos voor een internationale carrière in de technologiesector. Hij werd als visueel facilitator opgeleid in Silicon Valley waar hij jarenlang bedrijfsleiders en beslissingsnemers hielp met de co-creatie van visies en strategieën, vaak rond digitalisering, innovatie en veranderingsmanagement.

In 2017 vervoegde Kristof het Visual Harvesting team. Kristof is een veelgevraagd visueel facilitator met een brede ervaring en een breed netwerk aan klanten.

Hij werkte sindsdien zowel voor grote internationale bedrijven en overheden maar even goed voor lokale participatieve initiatieven. Samen met Visual Harvesting organiseert hij opleidingen en spreekt hij op internationale conferenties.

Praktisch

Deelnameprijs: € 495 excl. 21% btw voor 3 workshops op onderstaande dagen en een persoonlijke coaching of feedbacksessie van 45 minuten vrij te boeken tot een maand na de laatste opleidingsdag.

 • dinsdag 16 februari 2021 – 10:00-12:00
 • dinsdag 23 februari 2021 – 10:00-12:00
 • dinsdag 2 maart 2021 – 10:00-12:00

 

We komen samen in Zoom. De Zoom-link wordt doorgestuurd na ontvangst of bevestiging van betaling.

Per groep zijn er minimaal 4 deelnemers en maximaal 12 deelnemers.

Kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine of middelgrote onderneming inschrijven voor onze opleidingen met 20% tot 30% korting. Je kan maximaal € 7.500 steun per jaar ontvangen.

Alle info over hoe je van deze korting kan genieten, ontvang je na je inschrijving.

Schrijf je in

Inschrijven 2021 - Visueel Faciliteren
Ik schrijf graag in voor: *
Bezig met versturen

Graag een vervolg?

Volg dan een van onze andere opleidingen om je visuele vaardigheden uit te breiden:

Wil je je tekenvaardigheden versterken en je visuele toolbox uitbreiden?

Wil je meer aandacht voor je verhalen?

Gegevens

Begin:
16 februari 2021 | 10:00
Einde:
02 maart 2021 | 12:00
workshops & opleidingen Categorieën:
, ,

Organisator

Visual Harvesting
Telefoon:
+32(0)3 293 26 79
Bekijk de site van Organisator