Visual Fridays

VISUALS FRIDAYS

Je bent overtuigd van de kracht van visueel werken. Je past het ook toe in je werk. Je wilt je visuele vaardigheden versterken. Je bent op zoek naar nieuwe ideeën en nog meer mogelijkheden?

 

Daarvoor hebben we Visual Fridays bedacht. De laatste vrijdag van de maand (en ééntje op woensdag) een specifiek onderwerp uitdiepen, begeleid door experts van het Visual Harvesting Team.

 

Je kan je inschrijven per sessie of je kan kiezen voor een abonnement. Een voordelige formule, je krijgt dan één sessie van ons cadeau en zelfs nog ietsje meer korting!

 

Nog niet zeker of het iets voor jou is? Je kan even komen proeven op 8/2. Deze sessie is helemaal gratis.

Proeverij | FLIPCHART MAKE OVER | 8 FEBRUARI | gratis

De flipcharts in je bijeenkomsten zijn maar zozo. En je zou het wel willen anders aanpakken. Helder, leesbaar en uitnodigend. Zo, dat de inhoud blijft plakken. Deze make-over dag is dan wat je zoekt. Breng je flips en tekeningen mee.

We staan te poppelen om ze op te frissen en onder handen te nemen. Een ideale manier om te ontdekken wat er allemaal kan. Met letters, kleur, tekeningen, … Een metamorfose. Je krijgt tips & advies, zodat je nadien zelf verder aan de slag kan.

Oh ja, nog even erbij vertellen dat dit helemaal gratis is. Een voorsmaakje van het Visual Fridays programma dit voorjaar. Dus, wacht niet te lang, schrijf je in en begin je flipcharts (of foto’s ervan) al te verzamelen.

Boost je tekenvaardigheden en breid je beeldenbank uit | 22 FEBRUARI

Zakelijk tekenen is met eenvoudige beelden de kern van de boodschap weergeven. Je hoeft geen tekentalent te zijn om aan de slag te kunnen. We vertalen complexe begrippen naar eenvoudige beelden die snel en gemakkelijk te tekenen zijn.

Sommige dingen tekenen blijkt toch net weer wat moeilijker. Hoe teken je snel handen? En haar? Hoe zorg je met een paar kleine ingrepen voor meer effect? En, hoe zit dat ook weer met perspectief?

Met al deze tips gaan we meer gedetailleerd kijken hoe je jouw getekende iconen sterker kan maken qua vorm en betekenis.

Master Your Whiteboard | 29 maart

Het lijkt wel of Kristof van het Visual Harvesting Team kan toveren met whiteboardstiften. Hij leert je hoe je die nukkige stiften naar je hand kan zetten en hoe je kan spelen met grootte, diepte en accenten.

Na deze workshop gedaan met onleesbare krabbels en een whiteboard vol vegen. Maar een ‘mooi’ whiteboard is niet het einddoel. Je wil inzicht en de communicatie bevorderen.

We gaan aan de slag met modellen en oefenen met faciliteren. En je krijgt nog tips om whiteboards goed te fotograferen bovenop.

Luisteren om tot de essentie te komen | 26 april

Tijdens meetings en presentaties maak je graag een live visueel verslag… alleen… het lijkt altijd weer veel te snel te gaan. Er is teveel informatie, er zijn teveel zinnen, teveel woorden… voor je het weet staat heel je blad vol en misschien moet het belangrijkste nog komen.

Er zijn echter technieken om anders te luisteren naar wat mensen vertellen… technieken die helpen om naar het echte verhaal te luisteren achter de woorden, waardoor je de essentie beter kan vatten.

Tijdens deze sessie maak je kennis met methodieken voor storytelling en leer je dieper luisteren. We luisteren naar inspirerende Ted talks en presentaties.  We  vertalen wat we horen, live, naar visuele verhalen… en uiteraard sluiten we af met constructieve feedback op je werk.

Tekenen met de iPad | 29 mei

Fan van digitaal? Wil je je tekeningen gebruiken in PowerPoint, je website, nieuwsbrieven of social media? Of misschien een eenvoudig getekend filmpje maken? Heb je een iPad, maar raak je niet wijs uit alle mogelijke tekenapps?

We tonen onze favorieten en bespreken wat je daar wel en niet mee kan. We werken met lagen, knippen, plakken, schuiven, vervormen.

En als we klaar zijn kunnen we opslaan, exporteren, hergebruiken en combineren.

Visuele werkvormen | 28 juni

Je staat vol zelfvertrouwen voor de flipchart.  Je speelt met letters en iconen. Je deelnemers zijn enthousiast. Wat als je je deelnemers laat tekenen?

In deze workshop spelen we met visuele werkvormen. Voorstellingsrondjes, ijsbrekers, brainstorms versterken, teams vormen, prioriteiten kiezen, … . Je vult je toolbox met 13 visuele werkvormen. Onmiddellijk inzetbaar bij je volgende bijeenkomst.

Praktisch

TIMING

 

Welkom vanaf 13u30.
De workshop start om 14u00 en eindigt om 17u00.

 

LOCATIE

 

Alle Visual Fridays gaan door bij Creative Workspace Zirkus in Antwerpen, behalve die van 29 maart die door gaat in Clubhouse in Kontich.

 

Zirkus
Grote Steenweg 91
2600 Antwerpen

 

Clubhouse
Groeningenlei 16
2550 Kontich

Deelnameprijs

De eerste proeverij-sessie op 8 februari is gratis. Voor de andere Visual Fridays betaal je:

 

Per sessie: 250€ excl 21% btw
Abonnement voor de 5 sessies: 875€ excl. 21% btw

 

KORTING KMO-PORTEFEUILLE

 

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine en middelgrote onderneming of als vrij beroep inschrijven voor onze opleidingen met 30% tot 40% korting.

Inschrijven

Inschrijven - Visual Fridays
Bezig met versturen