Visual Fridays

VISUALS FRIDAYS

Je bent overtuigd van de kracht van visueel werken. Je past het ook toe in je werk. Je wilt je visuele vaardigheden versterken. Je bent op zoek naar nieuwe ideeën en nog meer mogelijkheden?

 

Daarvoor hebben we Visual Fridays bedacht. Na de enthousiaste reacties op de eerste editie (voorjaar 2019) hebben we opnieuw een veelzijdig programma vorm gegeven.

 

Vanaf februari 2020, vijf keer na elkaar, telkens de eerste vrijdag van de maand (en ééntje op de tweede vrijdag) gaan we een specifiek onderwerp uitdiepen, begeleid door experts van het Visual Harvesting Team, telkens bij Urban City in Antwerpen.

 

Je kan je inschrijven per sessie of je kan kiezen voor een abonnement.

 

Dat is een voordelige formule, je krijgt dan één sessie van ons cadeau en zelfs nog ietsje meer korting!

VISUEEL FACILITEREN

7 februari 2020 | Urban City | Antwerpen

Faciliteren betekent “makkelijk maken”. Visueel betekent “betreffende het zien”, “aan de hand van beelden”. Visueel faciliteren maakt overleg of vergaderen gemakkelijk door gebruik te maken van beelden. Beelden helpen om iets eenvoudig uit te leggen. Beelden zetten ons aan het denken. Visuele facilitatie helpt groepen samen te werken, geeft nieuwe inzichten en begeleidt hen naar een gemeenschappelijk doel.

 

Maar, aandacht houden voor de inhoud en visueel werken tegelijk, hoe doe je dat dan?

 

Er bestaan vele modellen, technieken en werkvormen. We komen ze elke dag tegen. We delen onze ervaringen. We geven tips om valkuilen te omzeilen, want – eerlijk is eerlijk – soms kunnen beelden afleiden, terwijl je natuurlijk wil dat ze de boodschap versterken.

 

Samen verkennen we hoe je in jouw bijeenkomsten de juiste omstandigheden creëert voor vlot samenwerken en een krachtig eindresultaat. Want dat is waar het om gaat. Dat je het doel van je overleg of communicatie bereikt, niet dat je een leuke tekening maakt.

TEKENEN OP IPAD

6 maart 2020 | Urban City | Antwerpen

DE EERSTE STAPPEN | VOORMIDDAG | 9U30- 12U30 *

Fan van digitaal? Wil je je tekeningen gebruiken in PowerPoint, je website, nieuwsbrieven of social media? Of misschien een eenvoudig getekend filmpje maken? Heb je een iPad, maar raak je niet wijs uit alle mogelijke tekenapps?

 

We tonen onze favorieten en bespreken wat je daar wel en niet mee kan. We werken met lagen, knippen, plakken, schuiven, vervormen. En als we klaar zijn kunnen we opslaan, exporteren, hergebruiken en combineren.

ER ALLES UITHALEN | NAMIDDAG | 14U00 – 17U00 *

Er gebeurt altijd wel wat in tekenapp-land. Nog meer apps, updates, nieuwe mogelijkheden.  Gebruik je je iPad al om te tekenen, maar wil je graag het onderste uit de kan halen? We kijken naar de nieuwste mogelijkheden. We verkennen maskers en lagen en waarom die handig zijn voor je visuele praktijk.

 

En … wellicht nog veel meer, ook al omdat er tussen het schrijven van deze aankondiging en de workshop nog veel kan gebeuren en we nu nog niet weten wat er allemaal op ons af komt. Om deel te nemen is het handig dat je overweg kunt met basistekenapps, dat je basisopdrachten kan uitvoeren in Procreate.

*Je kiest zelf of je deelneemt aan het ochtend- of aan het namiddag programma. 

VERTELKRACHT & DYNAMIEK IN JE TEKENINGEN, JE KUNT HET!

3 april 2020 | Urban City | Antwerpen

Hoe zorgen we dat onze tekeningen écht een verhaal vertellen? Door de personages te laten leven. We gaan een stap verder dan stijve stokpoppetjes. We geven onze figuurtjes een eigen karakter. Ze zijn immers de acteurs in jouw verhaal. Geen verhaal zonder dynamiek en actie. We tekenen onze figuren in dynamische poses en actie.

 

Oefening baart kunst en met de juiste tips en tricks kom je al ver. We bekijken de meest voorkomende fouten bij het tekenen van mensen, handen, uitdrukkingen en acties. Dan gaan we die fouten aanpakken door anders te leren denken over hoe je teken.

 

Wat je tekenvaardigheidsniveau ook is, je verlaat deze workshop met het gevoel dat je grote tekenuitdagingen hebt overwonnen.

ONTWERP BETERE MEETINGS (SJABLONEN & MODELLEN)

8 mei 2020 | Urban City | Antwerpen

Bye, bye, meetings die alweer tijdsverspilling blijken te zijn. Mensen die visueel werken krijgen betere ideeën, nemen betere beslissingen en zijn meer betrokken bij het resultaat. Dat is een feit.

 

Maar hoe tover je je vergaderingen om tot creatieve en productieve evenementen? We verkennen sjablonen en modellen (templates & frameworks) waarmee je in een handomdraai inspirerende bijeenkomsten ontwerpt, begeleidt en ook lastige situaties kan aanpakken. Dat zijn visuele planning, storyboarding, grafische templates, idea-mapping en veel meer.

 

Je leert net die elementen gebruiken die passen bij de vraag, de deelnemers en vooral die energie geven aan teammeetings, sales presentaties, strategiesessies en brainstorms.

A VISUAL AFFAIR

5 juni 2020 | Urban City | Antwerpen

We gaan visueel vreemd. We bekijken het werk van bekende kunstenaars en vragen ons of hoe zij onze uitdagingen zouden aanpakken.

 

Hoe zou Toulouse Lautrec een meeting-flipchart maken? Hoe zou Banksy aandacht vragen voor visie en waarden? En wat met Van Gogh? Breughel, David Hockney, Basquiat?

 

En dat is nog niet alles… we verlaten ook even onze basisstiften en experimenteren met allerlei andere materialen om onze boodschappen er te laten uit springen.

Praktisch

TIMING

 

Welkom vanaf 13u30.
De workshop start om 14u00 en eindigt om 17u00.
(Uitzondering: Tekenen op iPad op 6 maart)

 

LOCATIE

 

Alle Visual Fridays gaan door in de werkruimtes van Urban City, vlakbij het MAS.

 

Urban City
Ankerrui 9 | 2000 Antwerpen

 

Openbaar vervoer

Aan het station Antwerpen Centraal kan je bus 17 | UZA – Centraal Station – Brouwersvliet nemen die elke 10 min. naar het Felixpakhuis rijdt, op 170 m van Urban City (15 min. reistijd).

 

Parkeren

Op 130 m van Urban City vind je Q-Park Godefriduskaai, Zeevaartstraat 11, 2000 Antwerpen.

Deelnameprijs

Per sessie: 250€ excl. 21% btw
Abonnement voor de 5 sessies: 875€ excl. 21% btw

 

KORTING KMO-PORTEFEUILLE

 

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine of middelgrote onderneming inschrijven voor onze opleidingen met 20% tot 30% korting. Voor beide bedraagt vanaf 1 januari 2020 het maximale steunplafond 7.500€ per jaar.

 

Alle info over hoe je van deze korting kan genieten, ontvang je na je inschrijving.

Inschrijven

Inschrijven - Visual Friday 2021
Bezig met versturen