Visual Fridays

VISUALS FRIDAYS

Je bent overtuigd van de kracht van visueel werken. Je past het ook toe in je werk. Je wilt je visuele vaardigheden versterken. Je bent op zoek naar nieuwe ideeën en nog meer mogelijkheden?

 

Daarvoor hebben we Visual Fridays bedacht.

 

Na de enthousiaste reacties op de vorige edities in 2019 en 2020, hebben we opnieuw voor 2021-2022 een veelzijdig programma vorm gegeven.

 

De Visual Fridays worden geleid door de visual harvesters van Visual Harvesting: Axelle, Iris, Kristof en Martine, 4 ervaren consultants, trainers en facilitators die de kunst van het tekenen, luisteren en samenvatten in de vingers hebben, en gaan steeds door bij Friday Cowork in Antwerpen.

 

Je kan je inschrijven per sessie. Wil je gewoon héél veel bijleren, kies dan voor een abonnement.  Dat is een supervoordelige formule, je krijgt dan één sessie van ons cadeau en zelfs nog ietsje meer korting!

Visueel faciliteren – op locatie, online & tijdens hybride meetings

 

1 oktober 2021 | Friday Cowork | Antwerpen

Bye, bye, meetings die minder opbrengen dan je zou willen. Visueel werken geeft betere ideëen, betere beslissingen en deelnemers zijn meer betrokken bij het resultaat. Dat is een feit. Maar hoe tover je vergaderingen om tot creatieve en productieve samenkomsten? Aandacht houden voor de inhoud en visueel werken tegelijk, hoe doe je dat dan?

 

We verkennen sjablonen en modellen (templates & frameworks) voor visuele interventies. In een handomdraai begeleid je inspirerende bijeenkomsten. En je kan ook lastige situaties aanpakken. Op locatie, online en tijdens hybride bijeenkomsten. Je kiest die elementen die passen bij de vraag, de deelnemers en vooral wat energie geeft aan teammeetings, sales presentaties, strategiesessies en brainstorms.

Drama en dynamiek, tekeningen die bijblijven!

 

5 november 2021 | Friday Cowork | Antwerpen

Hoe zorg je ervoor dat je tekening de aandacht prikkelt? En hoe maak je dat je tekeningen écht een verhaal vertellen? Met een snuifje spanning, drama en dynamiek!

 

We spelen met lijnen, schaduwen en contrasten. Bewuste keuzes in compositie leiden naar de kern van de tekening en zorgen voor focus. We experimenteren met voorgrond, midden, achtergrond en perspectief.  We kijken vanuit verschillende hoeken om het spannendste beeld te vinden.

 

We tekenen close-ups, halve figuren en volledige personages. Ze zijn dynamisch, in volle actie. En wil je de vertelkracht versterken, overdrijf dan … bij tekenen mag dat. Nog wat tips en tricks voor visuele effecten maken het helemaal af. Wat je tekenvaardigheidsniveau ook is, je steekt er zeker wat van op!

Visueel Reflecteren, intenties en plannen. Voor jezelf. Met je team.

 

3 december 2021 | Friday Cowork | Antwerpen

We zijn constant druk, druk, druk. Behalve deze vrijdagmiddag, dan maken we tijd om te bedenken waar we nu eigenlijk staan. We verkennen verschillende vormen van visueel reflecteren. Vormen die je nadien nog kan gebruiken voor jezelf én samen met je team.

 

Op een ontspannen manier terugkijken naar een dag, een maand, een jaar … Door te reflecteren kun je kijken of het plaatje nog wel klopt. Reflecteren biedt de kans om nieuwe keuzes te maken. Bepaal je doelen en kijk eens waar je nu staat. Hoe wil je dat het plaatje eruit ziet? Waar zou je wíllen staan? Wat is daarvoor nodig?

 

Vanuit die reflectie maken we onze keuzes, intenties en plannen voor 2022 visueel en tastbaar.

Spelen met stijl. Op papier en digitaal.

 

14 januari 2022 | Friday Cowork | Antwerpen

Een eigen stijl in je visuele werk. Misschien heb je die al. Misschien wil je je stijl herkenbaarder maken. Of je vraagt je af hoe je die vindt. Zelf zoeken hoeft niet, je stijl vindt jou! ’t Is immers zoiets als je handschrift, stem of gevoel voor humor. Die heb je ook niet ‘gevonden’.

 

We kunnen ons wel laten inspireren door anderen. We onderzoeken voorbeelden. We verkennen de grenzen van onze stijl door ‘dit zou ik nooit doen tekenopdrachten’.

 

Laat je verrassen en … het is ook OK als het helemaal niks wordt. We spelen met ‘Teken het in jouw stijl’-opdrachten en maken een remake van elkaars werk. Veel inspiratie en tekenplezier gegarandeerd.

Technische/wetenschappelijke content in beeld – hoe pak je dat aan?

 

11 februari 2022 | Friday Cowork | Antwerpen

Je onthoudt informatie beter als je daar een beeld bij hebt gezien. En we leren beter door de inhoud visueel te maken. We onthouden woorden beter als we daar een beeld van hebben gezien.

 

Technische, wetenschappelijke of complexe informatie in beeld brengen is echter niet zo evident. Er is teveel informatie, teveel woorden, teveel jargon, …

 

Tijdens deze sessie werken we met een stappenplan, waardoor het zeker wel lukt. We oefenen in het tekenen van infographics en we wagen ons aan een live visueel verslag … en uiteraard sluiten we af met constructieve feedback op je werk.

Praktisch

Deelnameprijs

Per sessie: 260€ excl. 21% btw
Abonnement voor de 5 sessies: 950 excl. 21% btw

Korting kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kan je als kleine of middelgrote onderneming inschrijven voor onze opleidingen met 20% tot 30% korting. Je kan maximaal € 7.500 steun per jaar ontvangen.

 

Alle info over hoe je van deze korting kan genieten, ontvang je na je inschrijving.

Timing

Welkom vanaf 13u30.
De workshops starten om 14u00 en eindigt om 17u00.

Locatie

Alle Visual Fridays gaan door in de meeting room van Friday Cowork in de Lange Leemstraat 358b in Antwerpen, achter de hoek van het Groen Kwartier.

 

De ruime meeting room (max. 30 pers.) heeft veel tafels en ruimte om te tekenen. Koffie, thee en water kan je vrij nemen in de koffiehoek.

Bereikbaarheid

Friday Cowork ligt op 600 m of 7 minuten wandelen van Berchem station.

 

Aan dit station is de dichtstbijzijnste parking: Q-park. Friday Cowork heeft geen eigen parking en in de omliggende straten kan je zeer moeilijk parkeren.

 

Tram 4 stopt vlak voor de deur en een Vélo station met stadsfietsen is juist achter de hoek in het Groen Kwartier, waar je ook je eigen fiets kan stallen.

Werkmateriaal

Je hoeft geen papier, stiften, … of zo mee te brengen. Wij voorzien het nodige werkmateriaal.

Inschrijven

Inschrijven - Visual Friday 2021-2022
Bezig met versturen