What’s in a name?

What’s in a name?

De inhoud van een bijeenkomst visualiseren? Dat is een relatief jong fenomeen. Eentje dat vandaag verschillende namen draagt. Zet je schrap voor een salvo: cartooning, conference visuals, flipcharting, information artist, live meetingnotes, onsite visuals, visual facilitation, … En dat is nog maar een greep uit het aanbod.

 

In real time tekenen: drie keer anders

Voor mij dekken drie termen de lading het beste: graphic recording, graphic facilitation en sketch noting. Drie vormen van tekenen in real time. Maar toch net iets anders:

 

Sketch noting Graphic recording Graphic facilitation

Resultaat op klein formaat

X

Resultaat op groot formaat X

X

Voor eigen gebruik

X

Ten dienste van deelnemers

X

X

Samenwerking met facilitators en/of moderator x

x

Kan alleen het proces faciliteren

x

Interactie met deelnemers (x)

X

Procesdesign én -facilitatie

X

 

Vraag je naar een ‘tekenaar’? Denk dan eerst goed na of de vorm die je kiest en de mensen die je inhuurt wel kunnen instaan voor je beoogde doel. Wil je gewoon een illustratie – als plaatje bij je tekst? Wil je een cartoon – waarmee je mensen aan het lachen brengt of aan het denken zet? Of wil je een visuele synthese van de inhoud van je bijeenkomst?

 


Vanwaar de bedrijfsnaam Visual Harvesting?

Een conceptnaam is één ding, een bedrijfsnaam een ander. Toen ik in 2009 met mijn zaak begon, koos ik voor … Visual Harvesting. Visueel oogsten dus. Dat geeft weer wat we doen. Geen luchtige plaatjes maken, geen cartoons ontwerpen. Maar wel: aan de slag gaan met strategische managementcontent. Die live tekenen, op een grote graphic wall: zo helpen we om jouw proces te faciliteren. Voor ons stopt het trouwens niet na de bijeenkomst. Krijg je graag advies over hoe je jouw beelden daarna succesvol inzet? Ook dan staan we voor je klaar.