Wie zijn we?

Martine Vanremoortele

Toen Martine in 2009 haar bedrijf “Visual Harvesting”, oprichtte had ze al haar strepen verdiend in de wereld van de communicatie, marketing en kwaliteitsmanagement, waar ze de taal van organisaties, bedrijven en bedrijfsprocessen door en door leerde kennen. Nu kan ze al deze kennis en inzichten combineren met haar creatieve talenten en haar vermogen om snel en accuraat te analyseren, conceptualiseren, noteren en visualiseren.

Ze is een veelgevraagd facilitator, een trainer die met oneindig veel inzet, passie en
plezier haar kunnen deelt, een ondersteunende, krachtige en professionele sparring partner voor andere facilitators en een gepassioneerd ondernemer met een
non-conformistische en nieuwsgierige inborst, steeds op zoek naar de volgende opportuniteit om – samen met haar klanten en collega’s – te groeien in wat ze doet.

Martine kan ook rekenen op een groeiend team van Visual Harvesters, elk met hun eigen sterke punten en kwaliteiten. Ze streeft ernaar om voor elke opdracht en elke klant de perfecte match te vinden, zodat de grootst mogelijke meerwaarde wordt gecreëerd.

Axelle Vanquaillie

Axelle is een beetje ontspoord. Ze startte als sociaal verpleegkundige en evolueerde
doorheen haar verrassende loopbaan tot een strategisch tekenaar.  Ze luistert, denkt mee en visualiseert de strategie van een bedrijf in een tekening die engageert, inspireert, focus brengt en communiceert.

Onder het motto ‘hoe uitdagender, hoe liever’, vertaalt ze organisatieverhalen en strategie naar tekeningen die in één oogopslag verhelderen. Haar missie? Tekeningen aan de macht helpen in elke organisatie om op die manier succesvol te ondernemen en te innoveren.  Het gaat verder dan tekenen alleen. Vanuit haar ervaringen in strategie, HR en communicatie, denkt ze creatief mee, op zoek naar een werkvorm die de beoogde resultaten oplevert . Ook als dit betekent dat er helemaal geen tekening nodig is.

Sara Pieters

Sara studeerde af aan als licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Na een eerste werkervaring als projectcoördinator bij Voka, ging Sara begin 2006 bij Flanders Districts of Creativity aan de slag. Als Manager International Relations verdiepte ze zich gedurende 5 jaar in de nieuwste innovatietools en creativiteitstechnieken. Medio 2011 richtte Sara Red Zezel op. Met haar uitgebreide kennis en passie voor creativiteitsprocessen helpt ze bedrijven innoveren. En ze gaat regelmatig aan de slag als Visual Harvester, om processen, ideeën en projecten te visualiseren.

Interessante cijfers

  • We werken met groepen van 6 tot 600 mensen.
  • We werkt in 3 talen: het Nederlands, het Engels en het Frans, en kunnen dus ook meertalige teams begeleiden.
  • Onze toolkit bevat maar liefst 112 markers van verschillende grootte.
  • Het kleinste formaat van papier waarop we al werkten is 0,05m2, het grootste tijdens één opdracht 50m2.
  • We werken op papier en digitaal. We kunnen technische snufjes inzetten waar nodig.
    We werkten al voor meer dan 136 bedrijven en organisaties, waaronder: DHL, Nationale Loterij, Colruyt, ,PNB Paribas Fortis, Telenet, Mobistar, Randstad, ABN Amro, United Nations (UNFPA – United Nations Population Fund) ), Europese Commissie, Knowlegde and Human Development Authority – Dubai, Janssen Pharmaceutica, Levuur, Euroclear, Overheid ( België, Nederland nationaal, regionaal en lokaal), RDW, De Lijn, BIvC, BMW, Philips, Astra Zeneca, Roche, KBC, Goosebumps, Coca Cola, Oracle, ING Bank, Wolters-Kluwer, Fontys Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Ketchum, Essent, Nestlé, Tessenderlo Chemie, Krauthammer University, VITO, Atag, Univeg, Steelcase, D’Ieteren, Kom op tegen Kanker, Vlerick Business School, The Oval Office, Sappi,…