Wat is Visual Harvesting? Wat doen jullie nu eigenlijk?

Wij helpen bedrijven, organisaties en teams om de essentie te vatten van waar ze mee bezig zijn. We creëren de perfecte omstandigheden voor je meeting zodat je groep of team het beste van zichzelf kan geven. Onze visuele diensten zetten je aan tot strategisch en creatief denken en helpen je om plannen te maken en uit te voeren.

Dat kan grosso modo op twee manieren.

1. Visueel verslag (“graphic recording”): zien wat je zegt (en wat anderen zeggen)

Wij vertalen de conversaties in een meeting naar een visueel verslag met tekst en beeld. En dat alles in real time. Op een – vaak heel groot – vel papier vatten we wat er gezegd wordt, waardoor er patronen ontstaan en waardoor verbanden tussen ideeën letterlijk in één oogopslag helder worden. Het helpt je groep om te focussen, om the big picture te zien en om samen te vatten wat jullie al bereikt hebben tijdens de meeting. Dat kan op locatie of tijdens online meetings. Dan tekenen we op iPad en zie je onze beelden op je scherm verschijnen.

Het verslag bewijst vaak zijn nut nog lang nadat de meeting gedaan is: onze unieke visuele output ondersteunt verdere stappen richting implementatie.

2. Visueel faciliteren (“graphic facilitation”): zien wat je zegt + begeleiding van je denkproces

Een stapje verder dan enkel een verslag maken van wat jullie zeggen is het visueel faciliteren. Bij visuele facilitatie is er een meer sturende rol weggelegd voor ons. Naast het maken van een verslag, begeleiden we en ondersteunen we je groep in het denkproces. We hebben super listening powers, zorgen dat alle issues grondig doorgesproken worden en gidsen de groep in de richting van actie!

Eens de meeting over is, heb je een concreet visueel werkinstrument in handen waar iedereen zich rond kan scharen en verder mee kan.

Admin Motionmill
Martine Vanremoortele is graphic recorder en graphic facilitator bij Visual Harvesting. Vanuit die ervaring ontwikkelde ze samen met Peter Perceval van Inspiring Speech de gewaardeerde workshop Visual Storytelling in Business.

Je weet waar ons te vinden

Visual Harvesting
Dots & Tango bv
Victor Driessensstraat 46
2018 Antwerpen, België

+32 (0)495 27 05 98
info@visualharvesting.com

BTW: BE0538.987.923
GDPR & privacybeleid

Krijg een kitten in je mailbox

Schrijf je in en mis geen enkel nieuws uit de wereld van visualiseren. Bonus: je ontvangt een geïllustreerde kitten je je mailbox. Want wie houdt daar nu niet van?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.