Visueel faciliteren

Tekeningen worden een lanceerplatform waaruit ideeën en strategieën groeien

Werk efficiënt en effectief samen. Haal het beste uit de groep naar boven.
Kies voor een gepast ontwerp en een bekwame begeleiding van je groepsprocessen.

Visueel FACILITEREN = BETER SAMENWERKEN

De kracht van visueel faciliteren

 

Samen heldere en duidelijke plannen maken en realiseren

Steriele strategieslides, documenten vol tekst of bulletsgewijze to-do lijstjes nodigen niet direct uit tot actie. De inzichten en beelden die ontstaan in een visueel gefaciliteerde sessie doen dat wel.

Deelnemers zien zwart op wit waar ze staan: wat hebben ze al gerealiseerd en … waar hebben ze nog werk aan de winkel? Helderheid geeft richting. Helderheid geeft focus. Helderheid geeft houvast. Visueel samenwerken schept een band. Alle deelnemers voelen zich mede-eigenaar van de beelden. Gevolg:

ze blijven er samen voor gaan

 

Denkwerk komt zichtbaar tot leven

Je wil participatie, je wil inbreng van alle deelnemers. Samen met jou ontwerpen we doeltreffende sessies om tot een gedeelde visie en strategie te komen.

We hebben een groot arsenaal aan facilitatietools. Tekenen krijgt bij ons een centrale een rol in de sessie zelf. De tekeningen geven de logica en het resultaat van het overleg weer. Ze zijn het zichtbare geheugen. Dat maakt onze aanpak bijzonder.

Deelnemers vinden het stimulerend om hun denk­werk tot leven te zien komen. Onze visuele werkwijze moedigt aan om bij te dragen, zodat …

iedereen zijn input kan terugvinden in het eindresultaat

 

 

 

 

Vermijd oeverloze discussies

Een doelgericht ontwerp en een visuele structuur vormen het kader. Visueel samenwerken is efficiënter. Wat je op papier voor je ziet, hoef je niet opnieuw te herhalen, het maakt alles ook heel helder. Met werkvormen die je helpen om buiten de gekende paden te denken …

kom je samen tot een gedeeld beeld

 

 

ontdek Hoe we werken
Dit doet een visuele facilitator

Met onze strategie-expertise,  (co-)creatieve facilitatie en visuele werkvormen nodigen we uit tot vruchtbare dialogen. We zorgen ervoor dat iedereen deelneemt, ongeacht de grootte van de groep.  Onze aandacht gaat naar het proces, zodat de groep zich 100% kan concentreren op de inhoud. Maar ook het resultaat telt. We proberen de deelnemers scherp te houden om het maximum uit de groep te halen.

Ons team heeft een uitgebreide kennis van visuele tools en participatieve technieken. Large Scale Interventions, MG Taylor, Appreciative Inquiry, Art of Hosting, creatieve technieken, canvassen, ijsbergen en journeys hebben geen geheimen voor ons. We zetten uitdagende werkvormen in die creativiteit stimuleren en snel tot resultaat leiden. Bouwend op ervaring en best practices, maar toch steeds maatwerk, afgestemd op jouw noden, doelstellingen en uitdagingen. Geef je sessie of workshop maximale kans op succes

Vooraf

Tijdens een uitgebreide briefing bepalen we samen de doelgroep, de doelstellingen, de criteria die bepalend zijn voor het resultaat.

Op basis van alle informatie maken we een draaiboek en plan van aanpak voor de sessie. We houden ook rekening met de stappen na de bijeenkomst en ontwerpen met ‘wat na de sessie’ in gedachten.

Tijdens de sessie

We stellen vragen, verhelderen, vatten samen én geven de gesprekken visueel weer. We zetten het draaiboek om in actie. Maar net zo goed kunnen we de planning loslaten en verder bouwen op onze expertise wanneer dat nodig blijkt.

Nadien

Dikwijls krijgen de beelden een vaste plek in het bedrijf. En het is al meer dan eens gebeurd dat onze tekeningen zo lang bleven hangen dat de inkt en de kleuren gingen vervagen. Dat zegt wel wat over de blijvende waarde van zo’n visuele oogst. We digitaliseren ook alle beelden, zodat je deze gemakkelijk kan verspreiden. En uiteraard gaan we samen de sessie evalueren en bespreken welke volgende stappen nodig zijn.

 

Bespreek je idee met ons

Je weet waar ons te vinden

Visual Harvesting
Dots & Tango bv
Victor Driessensstraat 46
2018 Antwerpen, België

+32 (0)495 27 05 98
info@visualharvesting.com

BTW: BE0538.987.923
GDPR & privacybeleid

Krijg een kitten in je mailbox

Schrijf je in en mis geen enkel nieuws uit de wereld van visualiseren. Bonus: je ontvangt een geïllustreerde kitten je je mailbox. Want wie houdt daar nu niet van?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.